Meng in een kom de olijfolie met paprikapoeder, zout en peper. Voeg de kippendijen toe en laat minstens 15 minuten marineren. Grill ze daarna op middelhoog vuur in een pan of op een grillplaat tot ze gaar en licht gekarameliseerd zijn. Laat rusten en snijd in reepjes of stukjes.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de blokjes stokbrood met olijfolie, geperste knoflook en zout. Verdeel over een bakplaat en bak 10-12 minuten tot goudbruin en knapperig. Laat afkoelen.
Meng in een kom (of blender) de eidooier, mosterd, citroensap, Worcestershiresaus, ansjovis, knoflook en een snuf zout. Klop of blend tot een glad geheel. Voeg langzaam de olijfolie toe tot je een romige emulsie hebt. Roer er de Parmezaanse kaas door.
Doe de gescheurde sla in een grote kom. Voeg de cherrytomaatjes, groene olijven, croutons, kipreepjes en dressing toe. Meng goed en serveer met extra Parmezaanse kaas en een draai zwarte peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!