Smelt de boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak deze langzaam glazig. Voeg na vijf minuten de bruine suiker toe en eventueel een klein scheutje balsamico. Laat de uien twintig minuten zachtjes karamelliseren tot ze goudbruin en plakkerig zijn. Zet apart.
Bak ondertussen het spek in een droge pan tot het krokant is. Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng het gehakt met de sjalot, mosterd, ei, paneermeel, zout en peper. Vorm hieruit vier gelijke burgers. Duw ze iets platter in het midden zodat ze gelijkmatig garen.
Verhit een grillpan of koekenpan. Bak de burgers ongeveer vier minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Voeg in de laatste minuut een flinke plak blauwe kaas toe bovenop de burgers zodat deze mooi smelt.
Snijd de broodjes open en toast ze even in de pan. Besmeer eventueel met wat mayonaise of ketchup. Leg dan de burger met gesmolten blauwe kaas, dan de gebakken spek en dan de gekarameliseerde uien. Eindig met de bovenkant van het broodje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!