Leg de theedoek in een vergiet en zet dit boven een grote kom, of knoop de doek dicht en hang hem aan de keukenkraan boven de gootsteen. Giet de yoghurt in de doek en laat het vocht langzaam uitlekken. Hoe langer de yoghurt hangt, hoe dikker en romiger de hangop wordt. Voor een extra stevige structuur kun je de hangop een hele nacht laten hangen.
Cranberrysaus maken
Doe de cranberries, suiker en sinaasappelsap in een steelpan. Breng dit aan de kook en laat zachtjes pruttelen totdat de cranberries openbarsten en de saus dikker wordt, ongeveer tien minuten. Roer er naar smaak wat honing doorheen en laat de saus afkoelen voordat je deze gebruikt.
Opbouwen
Neem mooie glazen en begin met een laag hangop, gevolgd door een laag cranberrysaus. Herhaal dit totdat het glas gevuld is en eindig met een laag cranberrysaus. Garneer met muntblaadjes of geroosterde amandelen. Voor een zachtere smaak kun je de cranberrysaus combineren met ander rood fruit zoals frambozen of aardbeien. In de zomer kan de saus vervangen worden door rabarbercompote of verse aardbeien. Voor een klassieke presentatie kan de hangop ook in een schaal worden geserveerd met de saus eroverheen. Voor een feestelijke uitstraling kan het glas worden afgemaakt met een klein koekje of een krokant randje.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!