Maak eerst het deeg. Doe de bloem en de boter in een kom en wrijf met je vingertoppen door elkaar tot het mengsel op grof broodkruim lijkt.
Meng het ei erdoor en breng alles samen met je handen tot het net gemengd is
Maak er een platte ronde schijf van en pak deze in vershoudfolie in. Laat minimaal een uur rusten in de koelkast (ik maak het deeg vaak in grote hoeveelheden en vries dit per portie in)
Rol het deeg op een licht met bloem bestoven aanrecht uit tot een schijf met een diameter van ongeveer 28 cm
Gebruik de deegroller om het over een quichevorm te tillen en drapeer het dan over de quichevorm
Duw het deeg goed in de randjes van de vorm en snijd het overtollige deeg af met een scherp mes.
Zet de quichevorm met het deeg voor 20 minuten in de koelkast om te laten rusten.
Smelt ondertussen de boter in een pan op een zacht vuur en bak de uien 45 minuten, kruid ze royaal met zout en roer af en toe tot ze kleverig en goudbruin worden. Giet de room erbij, voeg de nootmuskaat toe en roer. Breng het geheel aan de kook en haal het van het vuur.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik de bodem van de taart lichtjes in met een vork
Leg een stuk bakpapier op het deeg en vul met bakbonen, gedroogde rijst of andere gedroogde peulvruchten. Bak 20 minuten, verwijder dan de bonen en het bakpapier en bak nog eens 10-15 minuten tot het deeg lichtbruin is.
Roer ondertussen de eidooiers door het uien- en roommengsel en roer er tweederde van de kaas door.
Schep in de quichevorm, strooi de rest van de kaas erover en bak 20-25 minuten, of tot het goudkleurig is.
Bestrooi met bieslook, peterselie en meer kaas, als je dat lekker vindt. Restjes zijn gekoeld maximaal twee dagen houdbaar. Verwarm voor het serveren opnieuw op een lage temperatuur in de oven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!