1kilohertengoulashkoop het bij een goede poelier en laat de peesjes verwijderen
250gramkastanjechampignonsin plakjes gesneden
100gramgedroogde pruimenin hele kleine stukjes gesneden
1groteuigesnipperd
1winterpeengeschild en in blokjes gesneden
2teentjesknoflookgeperst
2eetlepelstomatenpuree
250mlwildbouillonkan je dit niet vinden dan kan runderbouillon ook
250mlkrachtige rode wijn
3pimentkorrels
2jeneverbessen
1laurierblad
3eetlepelsmaizenaom het op het laatste eventueel in te dikken
peper en zout
Instructies
Dep het vlees droog
Leg het vlees in de slowcooker en daarop alle groente en de pruimen
Roer alles goed door elkaar.
Voeg de tomatenpuree toe en roer alles weer even goed door
Doe de rest (behalve de maizena) in de slowcooker, roer nog een keer goed door, breng op smaak met zout en peper en zet vervolgens voor 5 uur op low
Kijk op het laatst of je de saus wilt indikken. Is dit het geval los dan 1 eetlepel maizena op een beetje water, roer goed door tot de klontjes weg zijn en voeg dit toe aan de goulash. Roer goed door en kijk of je de juiste dikte hebt. Is dit niet zo herhaal deze stap dan nog een keer net zolang tot je de juiste dikte hebt bereikt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!