Dep de blokjes rundvlees droog met keukenpapier en bestrooi ze met bloem, zout en peper.
Verhit olie of boter in een koekenpan of direct in de braadpan, en bak het vlees rondom bruin. Haal het vlees vervolgens uit de pan en zet even apart.
In dezelfde pan fruit je ui en knoflook, voeg de wortel toe en bak enkele minuten mee. Strooi het paprikapoeder erbij en roer kort door. Voeg daarna de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
Voeg de blokjes tomaat en de paprika toe, laat dit een paar minuten sudderen.
Slowcooker: doe het vlees en de groente in de slowcooker. Voeg de zuurkool, laurier en bouillon toe. Zet 7–8 uur op low of 4 uur op high.Braadpan: doe het vlees terug in de pan, voeg de zuurkool, groente, laurier en bouillon toe. Breng zachtjes aan de kook, zet het vuur laag en laat met de deksel schuin op de pan 2,5 tot 3 uur sudderen. Roer af en toe en voeg indien nodig wat extra bouillon of water toe.
Verwijder de laurierblaadjes. Roer vlak voor het serveren de zure room door de stoof. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!