Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Instruction Images
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indiaanse butter chicken uit de slowcooker
Boterzachte kip in een boterzachte tomatensaus
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd:
2
uur
uur
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
6
uur
uur
10
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Indiaas
Trefwoord:
Butter, Chicken, Curry, Indianfood, Kip
Servings:
4
personen
Author:
Puur Koken
Ingrediënten
600
gram
kippendijen
40
gram
roomboter
Marinade
150
gram
Griekse yoghurt
2
theelepels
Garam masala
1
theelepel
gemalen koriander
1
theelepel
kurkuma
½
theelepel
chilipoeder
hou je van pittig gebruik dan gerust meer
1
theelepel
zout
Saus
60
gram
roomboter
350
gram
passata
½
theelepel
chilipoeder
laat weg of voeg extra toe naar smaak
½
theelepel
Garam masala
200
gram
kokoscreme
kan je geen kokoscreme vinden, gebruik dan 200 ml kokosmelk
zout en peper
Instructies
Snijd de kippendijen in blokjes
Meng alle ingredienten voor de marinade door elkaar
Voeg de marinade toe aan de kip en roer goed door
Zet dit voor 2 uur in de koelkast (een hele nacht is nog lekkerder)
Smelt 40 gram roomboter in een braadpan en voeg de kippendijen toe
Bak ongeveer 5 minuten en leg het daarna in de slowcooker, zet deze op low
Smelt 60 gram roomboter in de braadpan, maar laat dit niet bruin worden
Voeg de passata en kokoscreme of kokosmelk toe
Voeg de kruiden toe en het zout en peper
Kook ongeveer 5 minuten en doe het daarna bij de kip in de slowcooker
Laat het 6 uur op low pruttelen
Je kan er naan of rijst bij eten.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!