Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indische kippen-kokossoep
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
4
uur
uur
Totale tijd:
4
uur
uur
15
minuten
minuten
Gang:
Soep
Keuken:
indonesisch
Trefwoord:
Kip, Soep
Servings:
8
kommen
Author:
Puur Koken
Equipment
Slowcooker
Ingrediënten
3
eetlepels
olie
1
stengel
citroengras
Sereh
900
gram
kippendijen
zonder bot in stukjes gesneden
750
ml
kippenbouillon
400
ml
kokosmelk
2
eetlepels
palmsuiker
¼
eetlepel
zwarte peper
4
blaadjes
indisch limoenblad
te koop bij de toko en goed in te vriezen
2
stengels
lente-ui
in dunne ringetjes
½
eetlepel
verse koriander
Spice kruidenpasta
100
gram
sjalotjes
2
teentjes
knoflook
1
cm
verse gember
½
eetlepel
gedroogde koriander
1
theelepel
koriander
¼
theelepel
komijnpoeder
2
theelepels
trassi
garnalenpasta, te koop bij de toko
1
rode
chilipeper
Instructies
Doe alle ingrediënten voor de spicy kruidenpasta in een foodprocessor en maal het tot een gladde pasta
Sla met de achterkant van een mes op de citroengras om deze te kneuzen, leg er daarna een knoop in
Verhit de olie in een pan en bak de kruidenpasta met de citroengras voor 2 minuten
Giet dit in de slowcooker en doe de kip, en bouillon erbij, roer even door
Voeg alle andere ingrediënten toe en roer goed door
Zet de slowcooker voor 4 uur op low
Voeg het laatste half uur de kokosmelk toe en roer nog even goed door
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!