Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Indonesische pulled pork
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
8
uur
uur
30
minuten
minuten
Totale tijd:
8
uur
uur
40
minuten
minuten
Servings:
6
personen
Author:
Puur Koken
Equipment
Slowcooker van minimaal 3.5 liter
Ingrediënten
Voor het vlees
1.5
kilo
procureur
2
eetlepels
neutrale olie
bijvoorbeeld raapzaadolie of zonnebloemolie
1
theelepel
zout
½
theelepel
zwarte peper
1
theelepel
gemalen komijn
1
theelepel
gemalen koriander
Voor de saus
4
eetlepels
ketjap manis
2
eetlepels
sojasaus
1
eetlepel
sambal oelek
of minder als je het niet zo pittig wilt
4
teentjes
knoflook
geperst
3
cm
verse gember
geschild en geraspt
1
eetlepel
bruine basterdsuiker
1
eetlepel
rijstazijn
200
ml
kokosmelk
1
eetlepel
tomatenpuree
2
eetlepels
limoensap
2
theelepels
gemalen laos
1
theelepel
gemalen citroengras
of vers gekneusd met achterkant van een mes
1
laurierblad
Voor de garnering
limoenpartjes
bosui
in dunne ringetjes
gebakken uitjes
Instructies
Dep het vlees droog met keukenpapier.
Wrijf de varkensschouder in met zout, peper, komijn en korianderpoeder.
Verhit een pan met olie en schroei het vlees rondom goudbruin. Dit zorgt voor extra smaak en een mooie textuur.
💡
Tip:
Dit aanbraden is niet verplicht, maar het maakt echt een groot verschil in de smaak van het eindresultaat!
Leg het vlees in de slowcooker.
Meng in een kom ketjap manis, sojasaus, sambal, knoflook, gember, bruine suiker, azijn, kokosmelk, tomatenpuree, limoensap, laos en citroengras.
Giet dit mengsel over het vlees en voeg het laurierblad toe.
Zet de slowcooker aan op: low voor 8-10 uur
Haal het vlees uit de slowcooker en leg het op een snijplank.
Gebruik twee vorken om het vlees uit elkaar te trekken tot fijne stukjes.
Doe het vlees terug in de slowcooker en meng het met de saus.
Laat het nog 30 minuten op low staan, zodat het vlees de smaken optimaal opneemt.
💡
Tip:
Is de saus te dun? Laat de slowcooker het laatste halfuur zonder deksel pruttelen of voeg een papje van maizena en water toe.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!