PaneermeelVoel tijdens het kneden van je gehakt zelf even aan hoeveel je nodig hebt.
4eetlepelsgeraspte parmazaanse kaas
500gramhalf-om-half gehakt of kipgehaktrundergehakt kan ook, maar dit is wat wat droger.
1uiheel fijn gesneden
100grampancettafijn gesneden
1knoflookteentjegeperst
1eilosgeklopt
1theelepeltomatenpuree
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 graden. Schep alle overige ingrediënten in een grote kom met een flinke scheut zout en peper en meng goed - handen zijn het beste voor deze klus.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier (dit gaat het makkelijkst als het bakpapier nat maakt).
Meng 2 eetlepels broodkruim en 2 eetlepels Parmezaanse kaas door elkaar in een kommetje en zet even apart.
Schep alle overige ingrediënten in een grote kom met wat zout en peper en meng goed door elkaar. Dit is best een klusje, maar zorg er voor dat alles goed door elkaar gemengd is. Voel zelf even aan hoeveel paneermeel je nodig hebt.
Haal het gehakt uit de kom en leg op een snijplank. Maak er een mooi broodje van en leg deze in de met bakpapier bekleedde ovenschaal.
Bestrooi de bovenkant van het gehaktbrood met het mengsel van paneermeel en parmazaanse kaas.
Bak gedurende 40-45 minuten tot de bovenkant goudkleurig en knapperig is.
Haal uit de oven en laat dan nog even 5 minuten afkoelen voor je het gehaktbrood aansnijdt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!