Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Fruit de ui tot hij glazig is (ongeveer 3 minuten). Voeg de knoflook en paprika toe en bak nog 2 minuten mee. Voeg de kerrie en komijn toe en bak nog 1 minuut mee (hierdoor krijgen de kruiden meer smaak).
Doe het ui-knoflook-paprikamengsel in de slowcooker.
Schenk de groentebouillon en kokosmelk erbij. Roer alles goed door, doe het deksel op de slowcooker en zet hem op low voor 4-5 uur
Voeg de spinazie en garnalen toe in de laatste 30 minuten van de kooktijd. Roer goed door en laat het geheel verder garen totdat de garnalen roze en ondoorzichtig zijn. Als je voor een alternatief zoals kip kiest, voeg deze dan al in het begin toe zodat het goed kan garen.
Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg het limoensap toe en roer alles goed door.
Schep de soep in kommen en garneer eventueel met verse koriander. Serveer direct en geniet!