Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de ovenschaal licht in met een beetje olie.
Kook de broccoli drie minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Giet af en spoel kort onder koud water zodat de roosjes mooi groen blijven. Laat uitlekken.
Maak een paneerstraatje klaar: zet drie diepe borden neer, één met bloem, één met losgeklopte eieren en één met paneermeel gemengd met paprikapoeder en een klein beetje zout.
Haal de kipblokjes eerst door de bloem, vervolgens door het ei en ten slotte door het paneermeel. Zorg dat ze rondom goed bedekt zijn.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de gepaneerde kipblokjes goudbruin. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn, want ze garen verder in de oven. Leg ze apart.
Fruit in dezelfde pan ui en knoflook glazig. Voeg de kookroom en kippenbouillon toe en roer goed. Laat een paar minuten indikken en voeg de tijm en wat peper toe.
Meng de broccoli en kipblokjes voorzichtig door de saus. Schep het geheel in de ovenschaal.
Strooi er royaal Parmezaanse kaas overheen.
Zet de schaal 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin en licht krokant is.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!