700gramkippendijen(kipfilet kan ook) In blokjes gesneden
2eetlepelsolieom de kip in aan te bakken
Voor de saus
80gramsojasaus
120gramkippenbouillon
3eetlepelshoning
2eetlepelsrijst azijn of droge sherry
1eetlepeloestersaus
1eetlepelzoete chilisaus
1theelepelsesamolie
3teentjesknoflookuitgeperst
2cmverse gembergeschild en geraspt
½theelepelrode chili flakes
Overig
2eetlepelsmaizena
3eetlepelskoud water
2rode paprika'sin reepjes gesneden
150gramcashewnotenongezouten en geroosterd
sesamzaadjester garnering
lente uitjesin ringetjes ter garnering
Instructions
Doe alle ingrediënten (behalve de olie) voor de kip en de kip zelf in een zakje en schuld en wrijf net zolang tot alle stukjes kip een laagje maizena hebben
Verhit de olie in een pan en bak de kip rondom bruin
Doe de kip in de slowcooker
Voeg alle ingrediënten voor de saus toe aan de slowcooker en meng goed door elkaar
Zet de slowcooker voor 4 uur op low
Voeg de laatste 45-30 minuten de maizena, koude water, paprika en cashewnoten toe. Roer goed door
Serveer met rijst en garneer eventueel met sesamzaadjes en lente-ui
Note: wil je een dikkere saus? Dan kan je de saus uit de slowcooker eventueel overgieten in een gewone pan en dan nog even inkoken tot je de dikte goed vindt. Dit doe ik persoonlijk niet omdat ik het sausje dik genoeg vind.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!