Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes en laat de ananas uitlekken (bewaar eventueel wat sap). Snijd de kip in grove stukken.
Doe de kip, ui, knoflook, paprika, ananasstukjes, kokosmelk, kerriepoeder en kurkuma in de slowcooker. Voeg zout en peper toe naar smaak. Roer alles goed door.
Zet de slowcooker aan op LOW voor 6-7 uur of HIGH voor 3-4 uur. De kip moet uit elkaar vallen van malsheid.
Wil je een dikkere saus? Schep wat van de saus eruit, meng met een eetlepel bloem en doe dit mengsel terug in de slowcooker. Laat nog 15 minuten doorwarmen.
Voeg op het einde een lepel crème fraîche toe voor extra romigheid. Serveer met witte of basmati rijst en bestrooi met verse peterselie of koriander.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!