Verwarm de slowcooker op low. Doe de knoflook, gember en uien in een kleine foodprocessor met een scheutje water en mix tot een pasta.
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en schroei de kip rondom dicht.
Haal uit de pan en zet apart, voeg dan de uienpasta toe. Bak op middelhoog vuur gedurende 10 minuten tot ze licht goudbruin zijn.
Roer de tomatenpuree, specerijen, 1 theelepel zout en de suiker erdoor, bak 1 minuut tot het lekker ruikt, doe dan de kip terug in de pan.
Doe alles in de slowcooker en voeg de bouillon toe. Laat de slowcooker voor 4 tot 6 uur op low staan. De kip mag niet uit elkaar vallen, dus controleer dit regelmatig.
Roer op het laatst de room en de amandelen erdoor en laat 10 minuten koken om te laten inkoken.
Serveer met basmati rijst.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!