Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip Tandoori Slowcooker
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
3
uur
uur
Totale tijd:
5
uur
uur
14
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Indiaas
Trefwoord:
Kip, Slowcooker, Tandoori
Servings:
4
personen
Author:
Puur Koken
Equipment
Slowcooker
Ingrediënten
Voor de marinade
1
eetlepel
Paprikapoeder
1
theelepel
knoflookpoeder
1
theelepel
gerookte paprikapoeder
3
eetlepels
olijfolie
Voor de saus
1
eetlepel
paprikapoeder
1
theelepel
gerookte paprikapoeder
2
theelepels
knoflookpoeder
1
theelepel
uienpoeder
1
theelepel
gemberpoeder
½
theelepel
komijnpoeder
½
theelepel
cayennepeper
1
theelepel
zout
maizena
Voor de rijst
Rijst
1 kopje per persoon
2
theelepels
kurkuma
1
theelepel
paprikapoeder
1
theelepel
gerookte paprikapoeder
1
theelepel
gedroogde selderij
Verder nodig
500
gram
kippendijen
200
ml
kokosmelk
1
stengel
sereh
125
ml
creme fraiche
100
ml
water
Instructies
Meng in 3 verschillende bakjes de verschillende kruidenmengsels
Snijd de kippendijen in stukjes en meng met de kruidenmix voor de marinade en olijfolie, zet dit voor minimaal 1 uur in de koelkast
Plaats de kip in de slowcooker
Voeg de kruidenmix voor saus toe samen met het water en de kokosmelk
Kneus met de achterkant van een mes de sereh en leg deze ook in de slowcooker
Zet de slowcooker 4 uur op low
Kook vlak voor het einde van de slowcooker tijd 500 ml water en voeg hier alle kruiden voor de rijst aan toe
Als het water kookt voeg je de rijst toe en laat je dit in ongeveer 12 minuten droog koken
Roer de creme fraiche door de Tandoori en laat het nog een paar minuutjes pruttelen
Vind je de saus te dun, dik het dan een beetje in met maizena
Eet smakelijk
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!