Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed het door elkaar tot je een bal kunt vormen.
Leg de bal deeg voor 1 uur te rusten in de koelkast
Ondertussen maken we de vulling
Doe de pompoen in een grote pan, voeg water toe tot de pompoen onder staat en breng aan de kook. Dek af met een deksel en laat 15 minuten koken of tot het gaar is. Giet de pompoen af en laat afkoelen.
Haal na een uur het deeg uit de koelkast
Verwarm de oven tot 180 graden. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven aanrecht en bekleed er de taartvorm mee. Zet 15 minuten in de koelkast.
Bekleed het deeg met bakpapier en vul met de bakbonen en bak het 15 minuten.
Verwijder de bonen en het bakpapier en bak nog 10 minuten tot de bodem lichtbruin is. Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen.
Zet de oven hoger naar 220 graden. Pureer de pompoen in een foodprocessor of met een staafmixer.
Meng in een aparte kom de suiker, het zout, de nootmuskaat en de helft van de kaneel. Roer de losgeklopte eieren, gesmolten boter en melk erdoor en voeg dan toe aan de pompoenpuree.
Giet dit pompoenmengsel in de taartvorm en bak 10 minuten. Verlaag daarna de temperatuur naar 180 graden. Bak nog 35-40 minuten tot de vulling net gaar is.
Laat de taart in de vorm afkoelen. Wanneer de taart is afgekoeld verwijder je de taartvorm.
Bewaar de taart in de koelkast
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!