Verwarm de oven voor op 200°C.Meng de aubergineblokjes met een eetlepel olijfolie en wat zout, en rooster ze ±20 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn. Dit geeft extra smaakdiepte.
Fruit de ui en knoflook in een pan met een eetlepel olie tot glazig. Voeg dan de tomatenpuree toe en bak even mee om te ontzuren
Doe alles (ook de aubergine) in de slowcooker behalve het laurierblad
Roer alles goed door, leg het laurierblad bovenop.
Zet de slowcooker aan:LOW 6 uur voor een volle, diepe smaakHIGH 3 uur als je minder tijd hebt
Controleer vlak voor het einde of de linzen gaar zijn. Ze moeten zacht zijn, maar nog wel structuur hebben.
Proef en breng op smaak met extra zout, peper en eventueel een kneepje citroensap voor frisheid.
Serveer met rustiek brood, naan, rijst of gewoon zo!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!