Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Macaroniovenschotel
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
50
minuten
minuten
Totale tijd:
1
uur
uur
Servings:
4
personen
Calories:
650
kcal
Author:
Puur Koken
Equipment
ovenschaal
Ingrediënten
Voor de macaroni
300
gram
macaroni
1
liter
water
snufje zout
Voor de saus
300
gram
rundergehakt
1
eetlepel
olijfolie
1
ui
fijngesnipperd
2
teentjes knoflook
geperst
1
rode paprika
in blokjes gesneden
1
blik tomatenblokjes
a 400 gram
2
eetlepels
tomatenpuree
1
theelepel
gedroogde oregano
1
theelepel
gedroogde basilicum
1
theelepel
paprikapoeder
1
theelepel
uienpoeder
optioneel een snufje cayennepeper
zout en peper naar smaak
Voor de kaassaus
25
gram
roomboter
25
gram
bloem
300
ml
melk
100
gram
geraspte oude kaas
ik nam Old Amsterdam
snufje nootmuskaat
Voor de topping
geraspte kaas
optioneel: paneermeel voor een extra krokant laagje
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar en snijd de ui, knoflook en paprika.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal 7-9 minuten). Giet af en laat uitlekken.
Gehaktsaus maken
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
Bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg daarna de paprika toe en bak nog 2 minuten.
Voeg het gehakt toe en rul het goudbruin. Breng op smaak met zout, peper, oregano, basilicum, paprikapoeder en eventueel cayennepeper.
Doe de tomatenpuree erbij en bak dit een minuutje mee om te ontzuren.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 10 minuten pruttelen.
Kaassaus maken
Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer goed en bak dit een minuut zodat de bloem gaar wordt.
Schenk de melk er langzaam bij en blijf roeren tot je een gladde saus hebt.
Voeg de kaas en een snufje nootmuskaat toe en roer tot de kaas is gesmolten.
Ovenschotel samenstellen
Meng de gekookte macaroni met de gehaktsaus en schep dit in een ovenschaal.
Giet de kaassaus erover en meng lichtjes, zodat je nog wat ‘marmering’ in de saus ziet.
Bestrooi met extra kaas en eventueel een handje paneermeel voor een knapperige korst.
Bakken en genieten
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven (200°C) voor 20 minuten tot de kaas goudbruin en bubbelt.
Laat de schotel 5 minuten rusten voordat je aanvalt.
Nutrition
Calories:
650
kcal
|
Carbohydrates:
60
g
|
Protein:
35
g
|
Fat:
28
g
|
Fiber:
6
g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!