Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Met ei gevulde avocado
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd:
5
minuten
minuten
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Totale tijd:
20
minuten
minuten
Servings:
2
personen
Author:
Puur Koken
Ingrediënten
1
rijpe avocado
2
eieren
50
gram
geraspte kaas
zout en peper naar smaak
snufje chilivlokken
optioneel
verse kruiden zoals: bieslook of peterselie
scheutje olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voo
r
op 180 graden Celsius.
Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Gebruik een lepel om het gat iets groter te maken zodat er voldoende ruimte is voor het ei.
Plaats de avocadohelften in een ovenschaal, zodat ze stabiel blijven liggen.
Breek voorzichtig een ei in een klein kommetje en giet het ei voorzichtig in de holte van de avocado. Herhaal dit voor beide helften.
Breng op smaak met een snufje zout, peper en eventueel chilivlokken.
Bestrooi met geraspte kaas, zodat deze heerlijk smelt in de oven.
Bak in de oven voor ongeveer 12-15 minuten, of totdat het eiwit gestold is en de dooier nog (licht) vloeibaar is.
Garneer met verse kruiden en serveer direct!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!