2rode pepertjeszaadjes en zaadlijsten verwijderd en heel fijn gesneden
1eetlepelcajunkruiden
½theelepelzout
½theelepelgemalen zwarte peper
1kleinblikje maisuitgelekt
1ei
flinke handtortilla chipsverkruimeld
60mlsalsaik nam hot, maar kies die jij lekker vindt
30mlwater
500gramhalf-om-half gehakt
500gramrundergehakt
70gramgeraspte cheddarkaas
2eetlepelsfijngehakte peterselie
Instructies
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, rode peper wortel, Cajun kruiden, zout en peper toe en bak roerend ongeveer 5 minuten of tot de ui zacht is geworden. Voeg de maïs toe en bak 2 minuten. Laat iets afkoelen.
Klop in een grote kom het ei los en voeg de kaas, maïs, peterselie, chips, salsa en water toe. Voeg vervolgens het afgekoelde groentemengsel toe en meng goed. Meng beide gehaktsoorten door elkaar en voeg het ei-groentemengsel toe en meng goed door het gehakt heen. Vorm er een brood van en leg dit in de slowcooker. Sluit het deksel en zet op laag gedurende 6 tot 8 uur.
Smeer het gehaktbrood eventueel in met tomatenketchup vlak voor je het uit de slowcooker haalt.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!