½theelepelvanillepastaverkrijgbaar in de meeste supermarkten, ik koop het bij de Jumbo
4grote bananen
Instructions
Verwarm de oven op 160 graden en vet een diepe, ronde taartvorm van 24 cm licht in en bekleed de bodem met bakpapier.
Om de topping te maken, doe je suiker in een steelpan en laat je dit op laag vuur zachtjes smelten (NIET ROEREN!!), wanneer suiker gesmolten is gaat het heel snel en moet je het goed in de gaten houden, beweeg af en toe het pannetje wat heen en weer. Is de karamel de juiste kleur voeg dan de boter toe en roer dit door de karamel. Voeg de vanille toe en meng dit door elkaar. Giet de karamel in de taartvorm en verdeel in een gelijkmatige laag. Snijd de bananen in de lengte doormidden en leg ze met de gesneden kant naar beneden op de karamel.NOTE: Heb je nog nooit karamel gemaakt? Doe het op een heel laag vuurtje en blijf erbij dan kan het niet mis gaan. Wanneer de suiker begint te verkleuren gaat het snel en moet je er echt bijblijven om verbranden te voorkomen.
Om het beslag te maken, doe je alle ingrediënten in een grote kom met 1/4 theelepel zout. Klop met een mixer op lage snelheid tot een glad en gelijkmatig beslag.
Giet het beslag op de bananen en strijk glad met een spatel.
Bak 55 minuten-1 uur in de oven prik met een satéprikker in het midden als deze er schoon uitkomt is je taart gaar. Als de cake er te donker begint uit te zien, bedek hem dan na 45 minuten met folie.
Laat 10 minuten afkoelen in de vorm voordat je hem op een bord legt. Het lekkerste is het om de taart warm te serveren, maar het is ook heerlijk op kamertemperatuur. Eet deze taart zeker niet koud uit de koelkast, dan is hij niet lekker.
Eet smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!