Spoel de kip af onder koud water. Plaats de kip in de slowcooker.
Voeg de groenten, knoflook, laurier, foelie, peperkorrels en peterselie toe.
Schenk de bouillon erbij zodat de kip onderstaat.
Zet de slowcooker op de lage stand voor 6 tot 8 uur.
Haal de kip na de kooktijd uit de slowcooker. Verwijder het vel en de botten, en trek het vlees met twee vorken uit elkaar (ik vind het vel erg lekker, mijn man niet, dus doe ik het altijd terug in mijn kopjes soep en laat ik het bij hem achterwege)
Zeef de bouillon indien je een heldere soep wilt. Voeg daarna de gesneden groenten en het kippenvlees toe.
Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg eventueel vermicelli of noedels toe en laat nog 10 minuten meekoken.
Serveer warm, gegarneerd met wat verse peterselie.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!