Zorg dat alle ingrediënten gesneden en klaarstaan. Verhit olijfolie in de paellapan en bak de garnalen kort aan tot ze roze zijn. Haal ze eruit.
Bak de chorizo tot hij z'n olie loslaat. Voeg de ui toe, daarna knoflook, paprika's en tomaat. Laat het mengsel inkoken.
Voeg de zeeduivel toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de rijst toe en meng kort. Voeg bouillon, saffraan en paprikapoeder toe. Niet meer roeren! Laat 20 minuten zachtjes koken. Voeg na 10 minuten de doperwten toe.
Leg de garnalen terug bovenop. Laat het vuur op het eind iets hoger voor een krokant korstje onderin (socarrat).
Haal van het vuur, dek af met een doek en laat 5 minuten rusten.
Serveer direct uit de pan, met partjes citroen en verse peterselie. Zet de pan midden op tafel, schenk de wijn in en geniet!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!