Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Paella uit de slowcooker
Print Recipe
Pin Recipe
Voorbereidingstijd:
15
minuten
minuten
Bereidingstijd:
3
uur
uur
Totale tijd:
3
uur
uur
15
minuten
minuten
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Spaans
Trefwoord:
Paella
Servings:
4
personen
Author:
Puur Koken
Equipment
Slowcooker
Ingredients
2
eetlepels
olijfolie
4
kippendijen
in stukjes gesneden
240
gram
chorizo
in blokjes gesneden
1
ui
in stukjes gesneden
2
teentjes
knoflook
geperst
1
eetlepel
milde gerookte paprikapoeder
5
draadjes
saffraan
100
ml
witte wijn
300
gram
paella rijst
400
gram
tomatenblokjes
400
ml
kippenbouillon
150
gram
erwtjes uit de vriezer
200
gram
garnalen
in nam gamba's
1
citroen
optioneel om erbij te serveren
Instructions
Zet de slowcooker op low
Verhit de olijfolie in een pan en bak de kip en chorizo even rondom aan voor ongeveer 7 minuten tot de kip goudbruin is
Doe de ui bij de kip en chorizo en bak even voor 3 minuten mee
Voeg de knoflook, saffraan en paprikapoeder toe en roer even goed door, bak voor z'n 1-2 minuten
Doe de wijn erbij en laat even doorkoken tot het ongeveer tot de helft is ingekookt
Doe alles in de slowcooker en voeg de rijst, tomatenblokjes en de kippenbouillon toe
Zet de slowcooker voor 3 uur op low
Roer regelmatig even door, als je merkt dat het te droog wordt voeg dan nog wat kippenbouillon toe.
Voeg het laatste half uur de erwtjes en de garnalen toe
Is de rijst gaar, dan is je paella klaar. Eet smakelijk
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!