Breng een grote pan water met een flinke snuf zout aan de kook en kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, maar bewaar een half kopje kookvocht om later aan de saus toe te voegen.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes krokant. Haal ze daarna uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Doe een klein beetje olijfolie in dezelfde pan en fruit de ui glazig. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak kort mee tot het begint te geuren.
Voeg de fijngesneden boerenkool toe aan de pan. Roer goed door en laat het bladgroen een paar minuten zacht worden. Als je verse boerenkool gebruikt, duurt dit iets langer dan bij voorgesneden boerenkool.
Schenk de room in de pan en roer goed door. Laat de saus een paar minuten zachtjes pruttelen zodat de smaken zich goed mengen. Breng op smaak met peper, zout en eventueel een beetje nootmuskaat.
Voeg de pasta samen met de spekjes toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar. Voeg bij behoefte wat kookvocht van de pasta toe om de saus een beetje in te dikken.
Schep de pasta op borden en maak het af met versgeraspte Parmezaanse kaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!