Meng in een grote kom het gehakt met het ei, paneermeel, melk, Parmezaanse kaas, knoflook, oregano, zout en peper.
Kneed het mengsel goed en vorm er gehaktballen van ter grootte van een walnoot.
Optioneel: Wil je een extra diepe smaak? Bak de gehaktballen kort aan in een pan met een beetje boter tot ze rondom bruin zijn. Dit is niet nodig, maar geeft extra smaak!
Leg de gehaktballen onderin de slowcooker.
Voeg de ui, knoflook en geraspte wortel toe.
Giet de tomatenblokjes, passata en tomatenpuree erbij.
Voeg de suiker (optioneel), oregano, basilicum, tijm, chilivlokken en het laurierblad toe.
Roer voorzichtig door, zodat de smaken zich goed mengen, maar de gehaktballen niet kapot gaan.
zet op low voor6-8 uur
De langere kooktijd op low zorgt ervoor dat de gehaktballen nóg malser worden en de saus voller van smaak wordt.
Breng een grote pan water aan de kook met een flinke snuf zout.
Kook de pasta volgens de verpakking "al dente", zodat hij nog een lichte bite heeft.
Giet af en meng direct met de saus voor de beste smaak.
Schep de pasta op borden en verdeel de gehaktballen en saus erover.
Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en wat verse basilicum.
Serveer met knapperig brood en een frisse salade voor een complete maaltijd.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!