Zorg dat de klopper van je mixer en je kom goed schoon en vetvrij is
Teken op een bakpapier een cirkel van 20 cm en draai het bakpapier om zodat je de cirkel nog wel ziet maar je geen inkt in je pavlova krijgt
Doe de eiwitten in de kom van de mixer en mix gedurende 2-3 minuten tot de eieren beginnen te schuimen
Voeg dan beetje bij beetje de suiker toe
Voeg de maizena en de witte wijnazijn toe
Blijf kloppen tot het eiwit stijve pieken heeft en mooi glanst
Doe het eiwitschuim in een spuitzak en spuit hiermee over de cirkel die je getekend hebt en ga langzaam naar binnen tot je een mooie ronde gevulde cirkel van eiwitschuim hebt.
Plaats het eiwitschuim in de oven voor gedurende anderhalf uur
Zet daarna de oven uit en laat de pavlova in de oven met de ovendeur op een kiertje afkoelen (ik doe dit meestal de hele nacht en begin dus al een avond van te voren met het maken van pavlova)
Lemoncurd maken
Zeef het citroensap even om pitjes en velletjes te verwijderen
Zet een pan met water op (waar kom bovenop past) en breng het water aan de kook
Doe de citroenrasp, super en boter in een kom en zet deze op de pan met kokend water
Zet het vuur lager zodat het water zachtjes borrelt en niet tegen de onderkant van de kom komt
Als je merkt dat de suiker is opgelost voeg je de citroensap toe en roer je dit er goed doorheen
Voeg daarna ook de eieren toe, nu is het een kwestie van heel goed roeren, want je wil geen roerei in je lemoncurd krijgen.
Blijf net zolang roeren tot de lemoncurd de juiste dikte (yoghurt) heeft en haal dan de kom van de pan af.
Giet de lemoncurd in een grote schaal en plaats er een stukje vershoudfolie bovenop om te voorkomen dat er een velletje bovenop komt
Laat nu rustig afkoelen
Pavlova opmaken
Klop de slagroom met de suiker stijf
Met een eetlepel drizzel je de lemoncurd over de pavlova. Gebruik zoveel als jij lekker vindt
Lepel de slagroom over de pavlova en smeer het een beetje uit
Drizzel er nog wat lemoncurd overheen
Bestrooi met poedersuiker en garneer met citroenschil
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!