Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, bewaar een half kopje kookwater, en zet apart.
Verhit 1 eetlepel boter en de olijfolie in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak het vlees kort en krachtig tot het mooi bruin is (ongeveer 1-2 minuten per kant). Haal uit de pan en laat even rusten onder aluminiumfolie.
Voeg nog een eetlepel boter toe aan dezelfde pan. Fruit de ui en paprika’s op middelhoog vuur tot ze zacht zijn, ongeveer 5 minuten. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe.
Schenk de kookroom erbij en laat zachtjes pruttelen. Roer vervolgens de geraspte cheddar en (optioneel) Parmezaanse kaas erdoorheen. Roer tot een gladde, romige saus ontstaat.
Voeg de pasta toe aan de saus, samen met het vlees en een beetje van het kookwater. Roer alles goed door zodat elk stukje pasta bedekt is saus.
Garneer eventueel met fijngehakte peterselie of bieslook voor een frisse touch.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!