Schil de pompoen, verwijder de pitten en draden, en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd de ui grof en hak de knoflook en fijn. Schil en rasp de gember
Doe de pompoenblokjes, ui, knoflook en gember in de slowcooker. Voeg de kokosmelk, bouillon, kerriepoeder en kurkuma toe. Roer alles goed door zodat de smaken zich verdelen.
Zet de slowcooker op 6 uur low of 3,5 uur high. De pompoen moet volledig zacht en gaar zijn, zodat je hem straks eenvoudig kunt pureren.
Gebruik een staafmixer om de soep glad te maken. Heb je geen staafmixer, dan kun je de soep in porties in een blender doen. Voeg het limoensap toe en proef. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Verhit een droge koekenpan en voeg de kokosflakes toe. Rooster ze op laag tot middelhoog vuur totdat ze goudbruin en licht knapperig zijn. Blijf erbij, want kokosflakes verbranden snel. Laat ze vervolgens afkoelen op een bord.
Schep de soep in kommen en strooi vlak voor het serveren de geroosterde kokosflakes eroverheen. Voor een extra mooie presentatie kun je er nog een swirl kokosmelk bovenop schenken.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!