Maak het deeg door bloem en zout in een kom te mengen en de koude boter erdoor te wrijven tot een kruimelig deeg ontstaat. Voeg het ei en water toe en kneed kort tot een samenhangend geheel. Vorm een bal, druk plat tot een schijf en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
Karamelliseer ondertussen de uien door ze in een koekenpan met olijfolie op laag vuur 15 minuten zacht en goudbruin te bakken. Voeg honing en balsamicoazijn toe en laat nog twee minuten zachtjes pruttelen.
Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de hokkido-pompoen in blokjes. Meng met olijfolie, tijm, rozemarijn, zout en peper.
Rol het deeg uit op bakpapier tot een cirkel van circa 30 centimeter. Leg de pompoenblokjes op het deeg en laat ongeveer 5 cm aan de rand vrij. Verdeel de gekarameliseerde uien over de pompoenblokjes en strooi de feta er overheen.
Bestrijk de rand met ei, bestrooi met sesamzaadjes en bak de galette 35 tot 40 minuten in de oven tot de korst goudbruin is en de pompoen zacht.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!