Optioneel: spekjes, croutons of geraspte kaas als topping
Instructies
Snijd de prei in ringen en spoel ze goed af om zand te verwijderen. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Verhit de boter of olie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de prei toe en bak een paar minuten mee tot deze iets zachter wordt. Dit geeft extra smaak aan de soep.
Doe de gebakken prei, ui en knoflook in de slowcooker. Voeg de aardappelblokjes, bouillon, laurierblad en tijm toe.
Zet de slowcooker op low voor 3-4 uur tot de prei en de aardappels gaar zijn.
Verwijder het laurierblad en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren.
Roer de mosterd en de kookroom door de soep. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kommen en voeg eventueel toppings toe zoals gebakken spekjes, croutons of geraspte kaas.