Ga terug

Pasta a la Romana

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram kippendijen
  • pasta naar keuze
  • 600 gram broccoli
  • 250 gram champignons
  • 100 gram eekhoorntjesbrood
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 ml kookroom
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • snufje zout
  • peper hoeveelheid naar keuze
  • olie
  • water om de broccoli en pasta in te koken

Instructies
 

  • Snijd de kippendijen in blokjes en kruid met zout en peper
  • Verhit wat olie in de pan en bak de kippendijen bruin
  • Smelt in een pannetje de roomboter en voeg de bloem toe
  • Roer ongeveer 2 minuten om de bloem te garen en voeg de melk toe
  • Roer met een garde tot een glad sausje
  • Snijd de champignons in kwarten en het eekhoorntjesbrood in stukjes en voeg toe aan de kip
  • Bak voor ongeveer 4 minuten
  • Voeg alle kruiden toe en bak nog 2 minuten mee
  • Voeg het sausje toe aan het kipmengsel en roer goed door
  • Voeg nu ook de kookroom en het bouillonblokje toe
  • Zet twee pannen water op voor de broccoli en de pasta
  • Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar, kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Serveer de broccoli, pasta en saus apart
Trefwoord broccoli, champignons, Kip, paddenstoelen, pasta