Zelf een wereldgerecht maken #6 pasta a la Romana

Alle kruiden kocht ik bij Van Beekum Specerijen.

Pasta a la Romana

Voorbereidingstijd15 minuten
Active Time25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: broccoli, champignons, Kip, paddenstoelen, pasta
Opbrengst: 4 personen

Materials

  • 500 gram kippendijen
  • pasta naar keuze
  • 600 gram broccoli
  • 250 gram champignons
  • 100 gram eekhoorntjesbrood
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 ml kookroom
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • snufje zout
  • peper hoeveelheid naar keuze
  • olie
  • water om de broccoli en pasta in te koken

Instructies

  • Snijd de kippendijen in blokjes en kruid met zout en peper
  • Verhit wat olie in de pan en bak de kippendijen bruin
  • Smelt in een pannetje de roomboter en voeg de bloem toe
  • Roer ongeveer 2 minuten om de bloem te garen en voeg de melk toe
  • Roer met een garde tot een glad sausje
  • Snijd de champignons in kwarten en het eekhoorntjesbrood in stukjes en voeg toe aan de kip
  • Bak voor ongeveer 4 minuten
  • Voeg alle kruiden toe en bak nog 2 minuten mee
  • Voeg het sausje toe aan het kipmengsel en roer goed door
  • Voeg nu ook de kookroom en het bouillonblokje toe
  • Zet twee pannen water op voor de broccoli en de pasta
  • Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar, kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Serveer de broccoli, pasta en saus apart
(Visited 105 times, 1 visits today)
Puur Koken

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View stories

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept