Zelf een wereldgerecht maken #6 pasta a la Romana

 

Pasta a la Romana

Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gram kippendijen
  • pasta naar keuze
  • 600 gram broccoli
  • 250 gram champignons
  • 100 gram eekhoorntjesbrood
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 1 groentebouillonblokje
  • 200 ml kookroom
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 2 tl gedroogde tijm
  • snufje zout
  • peper hoeveelheid naar keuze
  • olie
  • water om de broccoli en pasta in te koken

Instructies
 

  • Snijd de kippendijen in blokjes en kruid met zout en peper
  • Verhit wat olie in de pan en bak de kippendijen bruin
  • Smelt in een pannetje de roomboter en voeg de bloem toe
  • Roer ongeveer 2 minuten om de bloem te garen en voeg de melk toe
  • Roer met een garde tot een glad sausje
  • Snijd de champignons in kwarten en het eekhoorntjesbrood in stukjes en voeg toe aan de kip
  • Bak voor ongeveer 4 minuten
  • Voeg alle kruiden toe en bak nog 2 minuten mee
  • Voeg het sausje toe aan het kipmengsel en roer goed door
  • Voeg nu ook de kookroom en het bouillonblokje toe
  • Zet twee pannen water op voor de broccoli en de pasta
  • Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar, kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Serveer de broccoli, pasta en saus apart
Trefwoord broccoli, champignons, Kip, paddenstoelen, pasta
Please follow and like us:

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept