Ga terug
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Indonesische Rendang
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Active Time
8
uur
uur
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
indonesisch
Trefwoord:
Rendang, Rundvlees, Slowcooking
Opbrengst:
4
personen
Materials
Voor de kruidenpasta
½
ui
3
tenen
knoflook
1
rode peper
2
cm
geraspte gember
1
eetlepel
gemalen koriander
½
eetlepel
gemalen komijn
3
theelepels
gemalen laos
2
eetlepels
ketjap manis
2
eetlepels
bruine suiker
1
theelepel
trassi (garnalenpasta)
Overige ingrediënten
500
gram
rundvlees
neem niet te mager vlees, een randje vet mag best
2½
ui
200
ml
kokosmelk
1
stengel
citroengras (sereh)
1
steranijs
3
Indische laurierblaadjes
Extra nodig
hakmolentje
zonnebloemolie
Instructies
Snijd de ingrediënten voor de kruidenpasta in grove stukken en doe deze in het hakmolentje
Maal de ingrediënten fijn tot je een mooie kruidenpasta hebt.
Verhit een klein beetje olijfolie en bak de kruidenpasta op een middelhoog vuur
Snijd ondertussen het vlees in blokjes en voeg deze toe aan de kruidenpasta, bak het vlees aan (het hoeft niet gaar te zijn)
Giet alles in de slowcooker
Snijd de overige uien in stukjes en kneus de sereh met de achterkant van je mes en voeg dit toe aan het vlees in de slowcooker
Voeg ook de overige ingrediënten toe en roer even door
Zet de slowcooker voor 8 uur op low