Indonesische Rendang uit de slowcooker

Mijn man is gek op de Indische keuken en ik moet zeggen dat ik het ook steeds meer ga waarderen. Vooral het zelf maken van Indische gerechten is erg leuk. Toegegeven je bent er vaak een halve dag of langer mee bezig, maar als het huis zich vult met de heerlijke geuren dan weet je waar je het allemaal voor doet.

Deze Rendang is een makkelijke variant waar je ook niet verschillende toko’s voor hoeft af te lopen. Ik maakte ook ooit een Rendang waarbij ik van de ene naar de andere toko liep, die was super lekker, maar dit broertje doet er zeker niet aan onder.

Indonesische Rendang

Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 8 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken indonesisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de kruidenpasta

  • ½ ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 cm geraspte gember
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • ½ eetlepel gemalen komijn
  • 3 theelepels gemalen laos
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel trassi (garnalenpasta)

Overige ingrediënten

  • 500 gram rundvlees neem niet te mager vlees, een randje vet mag best
  • ui
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras (sereh)
  • 1 steranijs
  • 3 Indische laurierblaadjes

Extra nodig

  • hakmolentje
  • zonnebloemolie

Instructies
 

  • Snijd de ingrediënten voor de kruidenpasta in grove stukken en doe deze in het hakmolentje
  • Maal de ingrediënten fijn tot je een mooie kruidenpasta hebt.
  • Verhit een klein beetje olijfolie en bak de kruidenpasta op een middelhoog vuur
  • Snijd ondertussen het vlees in blokjes en voeg deze toe aan de kruidenpasta, bak het vlees aan (het hoeft niet gaar te zijn)
  • Giet alles in de slowcooker
  • Snijd de overige uien in stukjes en kneus de sereh met de achterkant van je mes en voeg dit toe aan het vlees in de slowcooker
  • Voeg ook de overige ingrediënten toe en roer even door
  • Zet de slowcooker voor 8 uur op low
Trefwoord Rendang, Rundvlees, Slowcooking
Please follow and like us:

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept