Breng de bouillon aan de kook in een aparte pan en houd deze warm op laag vuur. Zo kun je straks makkelijk bijschenken zonder het kookproces te onderbreken.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan. Fruit de ui en knoflook op laag vuur tot ze glazig zijn. Voeg de risottorijst toe en bak deze ongeveer twee minuten mee totdat de korrels glanzen.
Schenk de witte wijn erbij en roer tot deze volledig is opgenomen door de rijst.
Voeg nu telkens een soeplepel bouillon toe. Roer regelmatig en wacht tot de bouillon is opgenomen voordat je nieuwe toevoegt. Dit proces duurt ongeveer twintig minuten.
Proef regelmatig. De rijst moet gaar zijn, maar nog een klein beetje bite hebben.
Sla de varkenshaasjes eventueel iets platter voor gelijkmatige garing. Wikkel elk stuk vlees in vier plakjes ontbijtspek.
Verhit een beetje olie of boter in een pan. Bak de varkenshaasjes rondom goudbruin aan, ongeveer twee minuten per kant. Leg ze daarna tien minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden om verder te garen.
Laat de varkenshaas na het bakken nog vijf minuten rusten onder aluminiumfolie
Gebruik dezelfde pan waarin je het vlees hebt gebakken. Voeg de champignons toe en bak ze goudbruin.
Strooi er een eetlepel bloem over en bak kort mee. Giet de room erbij en roer de mosterd en tijm erdoor. Laat de saus even indikken en breng op smaak met peper en zout.
Haal de pan van het vuur. Voeg de roomboter en Parmezaanse kaas toe aan de risotto en roer stevig door tot een glanzende, romige massa ontstaat.
Schep een mooie portie risotto op het bord. Leg daarop een stuk varkenshaas en schep er flink wat champignonroomsaus overheen.Garneer eventueel met extra tijm of een beetje extra Parmezaanse kaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!