Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Romige champignonsoep
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd:
10
minuten
minuten
Bereidingstijd:
4
uur
uur
Totale tijd:
4
uur
uur
10
minuten
minuten
Servings:
4
personen
Author:
Puur Koken
Equipment
Slowcooker 3.5 liter
Ingrediënten
500
gram
champignons
in plakjes gesneden (een mix van kastanjechampignons en witte champignons is heerlijk!)
1
middelgrote
ui
gesnipperd
1
teentjes
knoflook
geperst
750
ml
groentebouillon
250
ml
kookroom
1
theelepel
tijm
gedroogd of vers
½
theelepel
nootmuskaat
1
eetlepels
sojasaus
voor een extra diepe smaak
1
eetlepel
boter
2
eetlepels
bloem
voor de binding
Voor de garnering
extra room of creme fraiche
verse peterselie of tijm
croutons of knapperig brood
Instructies
Smelt de boter in een pan en bak de champignons, ui en knoflook 5-7 minuten tot ze mooi zacht zijn en hun vocht loslaten.
Voeg de bloem toe en roer goed door, zodat de champignons een dun laagje bloem krijgen. Dit zorgt ervoor dat de soep straks lekker dik en romig wordt.
💡
Tip:
Als je een nog intensere smaak wilt, bak dan de champignons extra lang aan totdat ze
een diepe, goudbruine kleur
krijgen.
Doe het champignonmengsel in de slowcooker.
Voeg de bouillon, tijm, nootmuskaat en sojasaus toe.
Roer alles goed door en zet de slowcooker aan:
4 uur op Low
Gedurende deze tijd trekken de smaken in de bouillon en wordt de soep heerlijk aromatisch.
Roer de kookroom erdoor en laat de soep nog
30 minuten op low
verder warmen.
Breng op smaak met zout en peper.
💡
Tip:
Voor een extra romige textuur kun je een klein klontje boter toevoegen net voordat je de soep serveert.
Schep de soep in kommen.
Voeg een swirl room toe en bestrooi met verse peterselie of tijm.
Serveer met knapperig stokbrood of zelfgemaakte (knoflook)croutons.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?
Let us know
how it was!