Verhit de olie in een grote braadpan op een middelhoog vuur en bak de ui met een snufje zout 10-15 minuten tot het zacht en glazig is. Voeg de knoflook toe en bak dit nog 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
Kook ondertussen de pompoen in een pan kokend gezouten water gedurende 10-15 minuten tot het zacht is wanneer je er met een mes in prikt.
Giet af en doe de pompoen in een blender (of gebruik een staafmixer). pureer met 50 ml melk en de uien tot een gladde massa en voeg geleidelijk meer melk toe tot het mengsel net dik genoeg is. Dit kan je testen door een lepel in de pompoenpuree te dopen, als je op de achterkant van de lepel een streep kan trekken die blijft staan is de pompoenpuree dik genoeg.
Doe de tomatenpuree en mascarpone in een grote pan en breng op laag vuur aan de kook.
Kook de pasta in een grote pan kokend, gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de pasta af en bewaar een klein kopje van het pastawater. Roer de pasta los met de pompoenpuree, parmezaansekaas en een scheutje van het pastawater. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met extra parmezaanse kaas.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!