1eetlepelbalsamico-cremeoptioneel voor de garnering
versgemalen zwarte peper
optioneel handje geroosterde noten
Instructies
Snijd de vijgen voorzichtig in kwarten. Ze zijn zacht en kwetsbaar, dus neem de tijd. Je wilt dat ze mooi hun roze binnenkant laten zien zonder te kneuzen.
Spoel de rucola kort af onder koud water en droog goed. Leg de rucola als basis in de saladeschaal.
Snijd of scheur de prosciutto in grove stukken. Het scheuren geeft een nonchalante uitstraling op het bord.
Haal de feta uit de verpakking, dep even droog met keukenpapier en verkruimel met je handen boven de schaal. Niet te fijn, er mogen nog wat grotere stukjes bij zitten.
Verdeel de vijgen over de rucola. Leg daar tussen de prosciutto. Strooi de feta erover.
Meng in een klein kommetje de olijfolie met een beetje versgemalen zwarte peper. Giet dit over de salade. Maak af met een dunne zigzag van balsamico-crème (optioneel).
Rooster eventueel de noten 2 tot 3 minuten in een droge koekenpan tot ze geuren. Laat iets afkoelen en strooi over de salade.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!