Doe het gist bij het water en roer even door. Laat het ongeveer 10 minuten staan tot het flink begint te bubbelen
Doe het volkorenmeel in een kom en meng het zout er door
Giet het water met het gist bij het meel en mix zeker 10 minuten met de mixer tot het deeg elastisch aanvoelt
Normaal zou je het deeg nu laten rijzen, maar dit gaat de slowcooker voor je doen
Bestuif het aanrecht met een beetje bloem en leg het deeg daarop
Maak een strakke bol van je deeg die in de slowcooker past
Leg het deeg op een vierkant stuk bakpapier dat in je slowcooker past, het is niet erg als je een ronde slowcooker hebt. Door een vierkant stuk te gebruiken kan je het deeg er makkelijk in en uit tillen.
Til het deeg met bakpapier in je slowcooker, leg een theedoek tussen je slowcooker en het deksel en sluit dan het deksel. De theedoek zal het grootste gedeelte van het vocht opvangen.
Doe het deksel op de slowcooker en zet deze voor 2 uur op high
Na 2 uur til je het brood uit de slowcooker. De onderkant van het brood moet knapperig zijn en de bovenkant moet een beetje veren maar mag niet zacht zijn. Je kan controleren of je brood gaar is door met een thermometer in het midden van het brood te prikken, je brood moet aan de binnenkant 90 °C zijn, dan is je brood gaar. Is dit niet het geval? Leg je brood dan voor 15 minuten terug in de slowcooker. Soms duurt het tot wel 2 1/2 uur voor je brood de gewenste gaarheid heeft bereikt.
Je brood krijgt geen krokante korst. Wil je dit wel graag? Bak je brood dan op 220 °C voor ongeveer 5-10 minuten in de oven.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!