Verwijder de kroontjes van de tomaten, snijd ze aan de onderkant kruislings in en dompel ze 1 minuut onder in kokend water. Pel ze en snijd ze in dunne plakjes. Was de slabladeren en laat ze goed uitlekken.
Meng het gehakt met wat zout, peper en 4 snufjes tex-mexkruiden. Vorm er 4 hamburgers van. Verhit de olie in een koekenpan of grillpan. Leg de burgers erin en 'smash' ze met een bakspaan tot een dikte van minder dan 1 centimeter. Bedek ze met de uien en bak ze in 2-3 minuten aan een kant mooi bruin en gaar. Draai ze dan om en plet ze opnieuw om de uien goed in het vlees te drukken. Leg een plakjes kaas op de gare kant en bak nog 2-3 minuten.
Verdeel de ketchup en mayonaise over de onderste helft van de broodjes en beleg dan achtereenvolgens met de burgers, tomaten, augurken en slabladeren. Leg de bovenste helft erop en serveer meteen.
Dit staat niet in het boek maar hoort officieel wel bij een officiële smashburger (aldus een Amerikaanse vriend) je moet nu alles smashen door met de hand op het broodje te drukken.
Eet smakelijk!
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!