Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes van ongeveer drie millimeter dik. Spoel ze af en dep ze droog.
Snijd de chorizo in dunne plakjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de chorizo enkele minuten, tot hij licht krokant is. Haal hem uit de pan en leg apart.
Voeg de tweede eetlepel olijfolie toe en fruit de gesnipperde ui en paprika drie minuten. Voeg vervolgens de aardappelschijfjes toe en bak deze op laag vuur tot ze net gaar zijn, ongeveer tien minuten. Ze mogen niet bruin worden. Laat het mengsel iets afkoelen.
Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met zout en peper. Voeg de aardappel-ui-mix en de chorizo toe. Meng goed.
Vet de ronde bakvorm licht in met olie. Giet het mengsel erin en strijk de bovenkant glad.
Stel de airfryer in op 160°C en bak de tortilla 25–30 minuten, tot hij stevig aanvoelt en licht goudbruin kleurt aan de bovenkant.
Laat de tortilla vijf minuten rusten voordat je hem uit de vorm haalt. Snijd in punten en serveer warm of lauwwarm.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!