2stengels citroengrasgekneusd en in een knoop gelegd
6kaffir blaadjes (limoenblaadjes)te verkrijgen bij de toko
4plakjes verse gember
4teentjes knoflookgeplet
3-4Thaise chilipepers gekneusd
300gramrauwe garnalen
150gramchampignonsin plakjes gesneden
12kerstomaatjes gehalveerd
3eetlepelsvissaus
1½eetlepellimoensap
1½theelepelsuikeroptioneel
2eetlepelsThaise chilipasta
Instructies
Breng de bouillon aan de kook. Voeg citroengras, limoenblaadjes, gember, knoflook en chilipepers toe. Laat 10–15 minuten zachtjes trekken zodat de smaken vrijkomen.
Zeef de bouillon en doe de bouillon terug in de pan
Voeg champignons en gehalveerde kerstomaatjes toe. Laat nog 3–5 minuten koken tot de champignons zacht zijn en de tomaatjes beginnen open te barsten.
Voeg de garnalen toe en kook tot ze roze en gaar zijn (ongeveer 2–3 minuten).
Zet het vuur laag en voeg vissaus, limoensap, suiker en chilipasta toe. Roer goed en proef. Pas eventueel aan naar je smaak.
Schep de soep in kommen en garneer met verse koriander en eventueel extra chili.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!