450gramkipfiletin stukjes gesneden (kippendijen kunnen ook)
1uigesnipperd
1rode peperzaadlijsten en zaadjes verwijder en fijn gesneden
2teentjesknoflookuitgeperst
1cmverse gembergeschild en fijn gesneden
2eetlepelcurry madraspasta
400gramtomatenblokjes
300grambasmatirijst
Instructies
Verhit 1 eetlepel olie in een grote braadpan op hoog vuur. Bak de kip in 5-7 minuten goudbruin en net gaar, haal de kip eruit en doe in de slowcooker.
Doe de resterende olie in de pan. Voeg de ui toe, bak 3 minuten tot het zacht is, voeg dan de rode peper toe en bak 2 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 30 seconden. Roer de currypasta erdoor tot alles goed bedekt is.
Giet de tomaten erbij. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 10 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt. Doe de saus bij de kip in de slowcooker en zet voor 4 uur op low (gebruik je kippendijen zet dan 6 uur op low)
Kook op het laatste de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!