4stukken kabeljauwzonder huid en graatjes. In blokjes van 3 cm gesneden
8kleine taco schelpen
2stukslittle gemin reepjes gesneden
Voor de tartaarsaus
150grammayonaise
klein bosje dillefijn gesneden
klein bosje basilicumfijn gesneden
½theelepeldijon mosterd
1theelepelkappertjes
Instructies
Meng voor de tartaarsaus alle ingrediënten, dek af en zet in de koelkast.
Zeef de bloem en het maïsmeel in een kom en roer er dan het zout door. Maak een kuiltje in het midden en klop er het koude bier door tot een glad beslag. Dek af en zet 30 minuten in de koelkast.
Verhit de olie in een frituur pan of een grote zware pan met dikke bodem, niet meer dan tweederde gevuld, tot de olie 190C bereikt heeft. Als je geen thermometer hebt, controleer dan of de olie klaar is door een klein blokje brood in de olie te laten vallen - het moet in ongeveer 10 seconden bruin worden.
Doop elk stuk kabeljauw in het beslag om het volledig te bedekken en schud dan voorzichtig het overtollige beslag eraf. Bak de vis in porties gedurende 4 minuten per portie, haal ze er dan uit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Verwarm je taco's op een lage temperatuur in de oven. Verdeel de tartaarsaus erover, voeg dan de vis toe en werk af met de sla.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!