Snijd de onderkant van de witlofstronkjes en verwijder de harde kern. Dit helpt om de bitterheid te verminderen. Snijd de witlof in grove stukken.
Doe de gesneden witlof, ui, knoflook, aardappel en bouillon in de slowcooker. Voeg een snufje zout, peper en nootmuskaat toe.
Zet de slowcooker op low voor 4 uur. De groenten moeten zacht en goed gaar zijn.
Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Wil je een extra fluweelzachte structuur? Giet de soep dan door een fijne zeef.
Roer de kookroom en geraspte kaas door de soep. Laat de slowcooker nog 10-15 minuten op lage stand staan, zodat de kaas volledig smelt en de soep heerlijk romig wordt. Voeg ook de mosterd toe en roer dit er doorheen.
Breng de soep op smaak met extra zout en peper. Schenk in kommen en garneer met extra kaas, croutons, ham, spekjes of verse kruiden.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!