Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Wortelsoep met koriander
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Active Time
25
minuten
min
Totale tijd
40
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Opbrengst:
4
personen
Auteur:
Puur koken
Equipment
staafmixer of foodprocessor
Materials
1
eetlepel
olijfolie
1
ui
in stukjes gesneden
1
theelepel
gedroogde koriander
1
aardappel
gewassen, geschild en in stukjes gesneden
450
gram
wortelen
geschild en in stukjes gesneden
1200
ml
groentebouillon
handvol
verse koriander
grof doorgehakt
Instructies
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur, voeg de ui toe en bak deze 5 minuten tot hij zacht is.
Roer de gemalen koriander en de aardappel erdoor en bak nog 1 minuut.
Voeg de wortels en de groentebouillon toe, breng aan de kook en zet het vuur laag.
Doe de deksel op de pan en kook gedurende 20 minuten tot de wortelen zacht zijn.
Pureer de soep met een staafmixer of in de foodprocessor tot een gladde soep. Proef, voeg indien nodig zout toe en verwarm opnieuw om te serveren.