Ga terug
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Afdrukken
Kip piri piri
Voorbereidingstijd
1
uur
uur
20
minuten
min
Active Time
25
minuten
min
Gang:
Hoofdgerecht
Keuken:
Portugees
Opbrengst:
4
personen
Auteur:
Puur Koken
Materials
400
gram
kippendijen
250
gram
sperziebonen
3
tomaten
1
ui
1
rode
paprika
2
theelepels
knoflookpoeder
1
theelepel
kurkuma
1
theelepel
gemalen koriander
1
theelepel
gemalen venkelzaad
½
theelepel
gemalen piment
1
theelepel
gemalen peper
snuf
zout
1
theelepel
rozemarijn
1
theelepel
tijm
1
eetlepel
paprikapoeder
1
theelepel
gerookte paprikapoeder
1
eetlepel
tomatenpoeder
1
theelepel
mosterdzaadjes
½
theelepel
chilipoeder
¼
theelepel
cayennepoeder
4
eetlepels
olijfolie
rijst
Instructies
Snijd de kip in reepjes en meng alle kruiden door elkaar
Meng de kip met de kruiden en de olijfolie en meng goed door elkaar
Zet dit een uur in de koelkast
Snijd ondertussen de sperciezonen in stukjes, de ui in halve ringen, de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes.
Kook ondertussen alvast het water voor de rijst en kook de sperziebonen 5 minuten
Wanneer het water kookt voeg je de rijst toe en kook je dit volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een klein scheutjes olijfolie in een wok en bak de kip bruin en gaar
Voeg alle groente toe en roerbak dit voor 5 minuten op hoog vuur
Giet de rijst af en laat met het deksel op de pan droogstomen
Serveer de rijst en de kip apart.