Wereldgerecht #7 Portugeese kip piri piri

Wie van pittig houdt gaat zeker van deze kip piri piri houden. Ik maakte hem niet zo heel pittig omdat ik daar niet zo goed tegen kan, voor mijn man maakte ik een beetje kip apart die ik wel extra pittig maakte.

Voor dit gerecht gebruikte ik kruiden van Van Beekum Specerijen. Ik mocht een pakket samenstellen (samenwerking) en koos voor tomatenpoeder, vanillepeulen en een set om zelf verse worst te maken. Dat laatste moet nog even wachten, maar de vleesmolen en worstenvuller zijn onderweg, dus aankomende week kan ik hopelijk mijn eerste worsten maken.

De kruiden van Van Beekum Specerijen zijn echt top, en (zelfs in Duitsland) super snel geleverd. Wat ik ook een voordeel vind is dat dat je zelf kan bepalen hoe groot je verpakking is. Ik gebruik dus veel paprikapoeder, knoflookpoeder en uienpoeder en bestel daar dan altijd kilozakken van. Maar bijvoorbeeld komijn, dille, chilipoeder enz. gebruik ik veel minder, dus daar bestel ik dan potjes van 200 gram van.

Welke kruiden zijn jouw favoriet?

Kip piri piri

Marjolijn
Voorbereidingstijd 1 uur 20 min
Bereidingstijd 25 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Portugees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gram kippendijen
  • 250 gram sperziebonen
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen venkelzaad
  • ½ theelepel gemalen piment
  • 1 theelepel gemalen peper
  • snuf zout
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 theelepel tijm
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpoeder
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ¼ theelepel cayennepoeder
  • 4 eetlepels olijfolie
  • rijst

Instructies
 

  • Snijd de kip in reepjes en meng alle kruiden door elkaar
  • Meng de kip met de kruiden en de olijfolie en meng goed door elkaar
  • Zet dit een uur in de koelkast
  • Snijd ondertussen de sperciezonen in stukjes, de ui in halve ringen, de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes.
  • Kook ondertussen alvast het water voor de rijst en kook de sperziebonen 5 minuten
  • Wanneer het water kookt voeg je de rijst toe en kook je dit volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een klein scheutjes olijfolie in een wok en bak de kip bruin en gaar
  • Voeg alle groente toe en roerbak dit voor 5 minuten op hoog vuur
  • Giet de rijst af en laat met het deksel op de pan droogstomen
  • Serveer de rijst en de kip apart.
Please follow and like us:

About the author

Marjolijn

Hoi! Leuk dat je er bent, welkom in mijn wereld waar koken en bakken een belangrijke plaats hebben.
Je kan mij niet gelukkiger krijgen dan door de hele dag in de keuken te staan. Is er een feestje dan ben ik meestal diegene die zorgt dat er hapjes op tafel... Lees meer...

View all posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept